Go back to overview

De Cruciale Rol en Expertise van een Tug Master in het Maritieme Transport

20 June 2024

     

2 min

Een Tug Master in de towage-industrie speelt een cruciale rol in het maritieme transport door het bedienen van een sleepboot, die wordt gebruikt om andere schepen te slepen, duwen of begeleiden, vaak in havens, kanalen of smalle waterwegen.

 

Het werk draait om het veilig navigeren van de sleepboot en het nauwkeurig manoeuvreren rondom grote schepen, vaak in nauwe of drukke vaargebieden. Verder zorgt een sleepbootkapitein voor het controleren en het aanpassen van de snelheid en koers van zowel de sleepboot als het gesleepte schip.

 

Daarnaast zorgen ze voor het vastmaken van sleeplijnen aan andere schepen en assisteren ze bij het aanmeren en ontmeren van grote schepen zoals tankers, containerschepen en cruiseschepen. Veiligheid staat hoog in het vaandel, waarbij ze strikte veiligheidsprotocollen handhaven en effectief communiceren met de kapitein van het gesleepte schip en de havenautoriteiten.

 

Wat valt er nog meer onder de verantwoording van een Tug Master?

  • Het regelmatig inspecteren en onderhouden van de sleepboot, het oplossen van technische problemen en het uitvoeren van noodzakelijke reparaties.
  • Het in de gaten houden van de weersomstandigheden om eventueel de operaties aan te passen om veilig te blijven tijdens slecht weer of hoge zeeën.

 

Tug Masters houden wel van een uitdaging en werken vaak in uitdagende omstandigheden, met onregelmatige werktijden, inclusief nachtdiensten, het weekend en feestdagen.

 

Als jij binnenkort als Tug Master aan de slag gaat of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging hebben wij hier een mooi overzicht van openstaande vacatures. Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Maak dan een My iPS account bij ons aan. In een paar stappen sta jij al bij ons in de database en kunnen wij ook contact met jou opnemen! Bellen we snel?

Curious about our job offers in the maritime field?

Together we will make sure you will find your next job opportunity, view our vacancies or leave us your resume
Find your next job