Go back to vacancies overview

Chief Engineer voor een nieuwe uitdaging in 2024

APPLY FOR THIS JOB
Nederland 10 January 2024 Towage

Korte omschrijving

  • Als Chief Engineer voor een Tug/sleepboot ben jij de drijvende kracht achter het technisch operationeel houden van het vaartuig. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde voor de vlotte voortgang van de maritieme activiteiten. 

Functie omschrijving

Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de technische uitrusting, waaronder onderhoud, preventieve controles en reparaties. Hierdoor blijft de sleepboot in topconditie. Je zorgt voor efficiënt gebruik van bronnen, zoals reserveonderdelen, brandstoffen en smeermiddelen. Een gedegen administratie en nauwkeurig gebruik van het bestel- en onderhoudssysteem zijn hierbij cruciaal.

 

Veiligheid staat voorop in al je activiteiten. Je voert regelmatig verschillende testen uit en organiseert oefeningen om te waarborgen dat alle systemen naar behoren functioneren. In samenwerking met de Tug Master en de Superintendent zorg je ervoor dat alle veiligheidsprotocollen worden nageleefd. Tijdens sleepwerkzaamheden ben je verantwoordelijk voor het bedienen van de lier volgens de instructies van de gezagvoerder. Een nauwe samenwerking met het operationele team en duidelijke communicatie zijn hierbij essentieel om de sleepoperaties efficiënt en veilig te laten verlopen.

 

 Wat valt er nog meer onder jouw rol als Chief Engineer:

  • Het gezicht van het bedrijf als ambassadeur van iPS
  • Jij gaat mee in de veranderende technologie van de maritieme wereld en speelt hier proffesioneel op in
  • In de context van de huidige vloot heeft elk type schip haar eigen specifieke kenmerken. Oudere vessels kunnen nog steeds kunnen rekenen op traditioneel onderhoud in de spreekwoordelijke smeerput, de modernere vessels bieden de mogelijkheid om met een laptop op schoot de leidingschema's te raadplegen. Daarom is het goed om rekening te houden met de diversiteit van de verschillende op de vloot. 

Functie vereisten

Tot je taken en verantwoordelijkheden als Chief Engineer Havensleepdienst behoren


  • Vaarbevoegdheidsbewijs (CoC): Chief Engineer <3000KW met aannemersmateriaal, bij voorkeur Chief Engineer zonder beperkingen.
  • Certificaat High Voltage: Geldig certificaat voor het omgaan met hogere spanningen aan boord.
  • Zeevaartkeuring: Actuele medische keuring die fysieke geschiktheid voor zeevaart aantoont.
  • STCW Certificaten
  • Vereiste kennis van de Nederlandse taal voor effectieve communicatie.

Meer informatie nodig? Direct geïnteresseerd? Solliciteer nu! Op zoek naar een andere baan? Check https://ipspowerfulpeople.com

POWER YOUR CAREER

APPLY NOW

IN SHORT

Towage
NL
Europe
2024-01-10

LOOKING FOR ANOTHER JOB?

Go back to overview for all vacancies

Interested in
this function?

Please apply or ask your question below. If a match occurs, we will contact you directly.

APPLY NOW Ask your question
home-image